7 فایده علمی دور هم غذا خوردن برای اعضای خانواده

دور هم غذا خوردن در یک وعده غذایی (فرقی ندارد ناهار باشد یا شام) مزایای چشمگیری هم برای بچه ها و هم والدینشان دارد. غذاخوردن دسته جمعی شاید از استادانه ترین شگردهای تربیت فرزند باشد. شاید باور نکنید اما در همین زمان کوتاه می توانید کلی برای تربیت کودک کار انجام دهید. می توانید عملکرد تحصیلی فرزندان را بهبود دهید. می توانید عزت نفسشان را افزایش دهید. می توانید جلوی سوء تغذیه، افسردگی و چاقی را بگیرید.

بررسی نتایج تحقیقات دانشمندان

در طول دو دهه گذشته، مطالعات متعددی ثابت کرده اند که فقط چند دقیقه دور شدن از صفحه گوشی و تلویزیون و ارتباط صمیمی با دیگر اعضای خانواده به بهانه غذا خوردن می تواند تاثیر به سزایی روی سلامت جسمی و ذهنی همه اعضای خانواده داشته باشد.

دور هم غذا خوردن

اگر به دنبال دلیل می گردید، توجه شما را به ادامه این مقاله جلب می کنیم. دلایلی که تاثیرات مثبت دور هم غذا خوردن را نشان می دهد.

  1. بچه ها یاد می گیرند درست غذا بخورند

یکی از تحقیقات اخیر موسسه جاما نشان می دهد که غذا خوردن در کنار اعضای خانواده رابطه مستقیمی با رژیم غذایی بهتر علی الخصوص میان بزرگترها دارد. بچه هایی که در ظرف غذای مخصوص کودک با خانواده غذا می خورند علاقه بیشتری به خوردن میوه و سبزیجات از خود نشان می دهند و از خوردن نوشابه های شیرین و فست فود اجتناب می کنند. نتایج این تحقیق به میزان صمیمیت خانواده بستگی ندارد و در همه خانواده ها یکسان بوده است.

  1. دور هم غذا خوردن می تواند از خیلی از مشکلات روانی-اجتماعی جلوگیری کند

بر اساس مطالعه ای که در سال 2015 توسط گروهی از متخصصان کانادایی انجام شد، مرتب غذا خوردن با خانواده می تواند از مشکلاتی مانند اختلال در تغذیه، مصرف الکل و مواد، رفتار پرخاشگرانه، افسردگی و فکر کردن به خودکشی در بزرگسالان جلوگیری کند. اظهارات شرکت کنندگان در این تحقیق نشان داد که زنان جوان نسبت به مردان بهره بیشتری از دور هم بودن و غذا خوردن می برند.

  1. می تواند اختلالات وزنی در بزرگسالی را کاهش دهد

در مقاله ای که در مجله اطفال چاپ شده، به این نتیجه رسیدند که رابطه مستقیمی میان تعداد دفعات غذاخوردن مشترک با خانواده در بزرگسالان و کاهش ابتلا به اختلال وزنی (چاق شدن ناگهانی) در 10 سال بعد وجود دارد. نتایج این مطالعه نشان  می دهد که اعضای خانواده مخصوصا بچه ها باید حداقل یک یا دو وعده در کنار خانواده غذا بخورند تا در بزرگسالی با چالش های مرتبط با وزنشان مواجه نشوند.

  1. می تواند عزت نفس بچه ها را بیشتر کند

حمایتی که به خاطر غذا خوردن با دیگر اعضای خانواده در کودکان ایجاد می شود، به ایجاد اعتماد به نفس در آن ها کمک می کند. این جمله نتیجه تحقیقی است که موسسه سلامت کودکان استنفورد به آن رسیده است. با تشویق کردن فرزندتان به تعریف کردن ماجراهایی که در طول روز برایشان اتفاق افتاده است و گوش کردن صمیمانه به جوابهایشان، احترام و ارزشی را که برایشان قائل هستید به آن ها منتقل می کنید. بچه ها باید در انتخاب صندلی یا جای نشستن خود دور سفره آزاد باشند. باید آن ها را به همکاری در پهن کردن سفره، جمع کردن غذا و شستن ظروف تشویق کرد.

دور هم غذا خوردن

  1. دور هم غذا خوردن مهارت های ارتباطی را تقویت می کند

یک تحقیق انجام شده روی گروهی از کودکان در سال 2018 در کانادا نشان داد که بچه هایی که در سن 6 سالگی وعده های غذایی خوب را در کنار خانواده سپری می کنند، تاثیرات مثبتی را در 10 سالگی خود تجربه می کنند. جدا از سلامت عمومی و تناسب اندام، تعامل اجتماعی و بحث کردن راجع به مسائل روزمره دور میز غذا روی مهارت های ارتباطی کودکان نیز تاثیر دارد.

  1. به کودکان کمک می کند تا از آزار و اذیت اینترنتی دور باشند

نظرسنجی ای که بین 19 هزار دانش آموز انجام شده و نتایج آن در مجله اطفال جاما به چاپ رسیده، نشان داد که رابطه واضحی میان آزار و اذیت اینترنتی و اضطراب، افسردگی و سوء تغذیه وجود دارد. در این نظر سنجی حداقل یکی از هر پنج کودک یکبار و به نحوی تجربه آزار و اذیت اینترنتی را داشت. در میان آن ها، بچه هایی که که حداقل چهار وعده غذایی را کنار خانواده شان گذرانده بودند، کمتر در معرض این آزار و اذیت قرار گرفته بودند.

نویسندگان این مقاله روی این نکته اجماع نظر داشتند که ارتباط خانوادگی نصیحت پذیری از طرف والدین را تسهیل می کند و رابطه بین بچه ها با پدر و مادر را صمیمی تر می کند.

  1. می تواند یک مکمل درمانی برای اعضای خانواده باشد

برای خانواده هایی که در حال گذراندن نوعی دوره روان درمانی به صورت گروهی هستند، دور هم غذا خوردن منجر به نتیجه گرفتن بهتر از این نوع درمان می شود. بر اساس مطالعه ای که در سال 2016 انجام شد، علاوه بر این، اعضای خانواده تشویق می شوند تا درس هایی را که در طول انجام درمان می آموزند سر سفره به دیگران منتقل کنند و نقش ها و الگوهای ارتباطی جدید را آزمایش کنند. حتی برای بچه های کوچکتر توصیه می شود که صندلی غذای کودک تهیه کنید تا مثل بزرگترها دور میز بنشینند و غذایشان را میل کنند.

منبع: Parents

به نظر شما این پست خوب بود؟ اگر پسندیدید حتما امتیاز دهید!
دکمه بازگشت به بالا